2000: Team Den Bl? Avis - Magny Cours

Så startede verdens sværreste formel klasse nemlig Eurocup i Formel Renault på Grand Prix banen Magny Cours i Frankrig, hvor Team Den Blå Avis startede med nr. 56 Tom Keller og 57 Philip Andersen. Vi forlod Danmark tirsdag eftermiddag med ...

Så startede verdens sværreste formel klasse nemlig Eurocup i Formel Renault på Grand Prix banen Magny Cours i Frankrig, hvor Team Den Blå Avis startede med nr. 56 Tom Keller og 57 Philip Andersen.

Vi forlod Danmark tirsdag eftermiddag med retningen mod Magny Cours ved Nevers i Frankrig, med både en føelse af at være godt forberedt og aligevel en stor del respekt for de øvrige deltager og deres teams. Kørerne tæller 15 forskellige nationer og teams fra hele Europa, også lille Danmark er ved os repræsenteret.

Vi har gennem de sidste måneder testet en del og det er også blevet til 3 hele dage på banen sammen med 70 andre Formel Renault kører, men denne gang skulle feltet reduceres til kun 42 startende biler.

Torsdag var det 3 frie testsesioner og allerede her viste det sig at ingen er med for hyggens skyld - faktisk fik vi en lille mundsmag af at se feltet bagfra. Dagen igennem forbedrede vi vort setup og tog således en del tid fra vor første omgang - men det gjorde de andre teams også. Tom havde motorproblemer og vi måtte skifte motoren, vi havde meget lidt tid og Tom nåede ikke ud til den sidste testsession. Philip derimod kæmpede med en svær bil på en meget hurtig bane og uhyggelig meget trafik vi sluttede dagen med en rimelig fremgang i setup'et.

Fredag var der en lille testsession og derefter tidtagning. Tom's motor virkede nu perfekt og Philip havde fundet en rimelig rytme. Så kom tidtagningen, nervøse og spændte indledte vi den halve time med nogle furnuftige tider, men men det var ikke let, megen trafik og kampen med de allerbedste kørere gjorde opgaven næsten umulig. Tom slutede på en fornuftig 22 plads 1.6 sek efter Polesitter E. Salignon (Renault F1 junior driver) og Philip på 36 pladsen 0,8 sek efter. Til trods for vore forventninger var det er fornuftigt esultat for et Team der starter for første gang. I øvrigt har 90% af team'sene også kørt sidste år. Robert Schlunsen også fra DK var nr. 8.

I dag lørdag tidtagning 2 i formiddage - vejret var ikke godt nok til at tiderne kunne forbedres, det galdt alle så vi sparede lidt på vore dæk til løbet.

Kl. 15.15 42 biler på gridden nr. piger, Eurosport var vi ikke nervøse! - så blev vi det. Opvarmingsomgang, begge biler tilbage på gridden og 1, 2, 3 off we go Tom - perfekt start to 4 pladser i starten - kanon, men allerede på 2 omgang oversatser han og spinner af, heldigvis kom han tilbage på banen igen - men bagerest og må slutte som nr. 30. Philip som nr. 36 havde en lang arbejdsdag foran sig - men som vi husker det på jyllands ringen altid perfekt til at starte 4 pladser og derefter var jagten indledt. omgang for omgang æder han sig op gennem feltet også lidt hjupet af lidt slåskampe ender han på en super flot 18 plads lige i bagenden på Robert Schlunsen fra JD motorsport som også har Christian Klein fra Østrig som kører. der iøvrigt blev nr. 4.

Alt i alt vi er godt tilfredse - men vi giver med garanti ikke op det kan gøres bedre og med lidt teknisk støtte fra vor F3000 søsterteam Petrobas og lidt mere test inden Silverstone, håber vi at kunne rykke lidt frem på gridden.

1 Erik Salignon, Frankrig, Graff Racing
2 Robert Kubika, Polen, RC Motorsport
3 Alexandre Premat, Frankrig, ASM


17 Robert Schlunsen, Danmark JD Motorsport
18 Philip Andersen, Danmark, Team Den Blå Avis
30 Tom Kelller, Luxemborg, Team Den Blå Avis

- Racing Denmark / Team Den Blå Avis

Write a comment
Show comments
About this article
Series Formula Renault
Drivers Alexandre Prémat , Philip Andersen